Hoe plaats ik een afbeelding / plaatje / foto ?

F.A.Q. / R.T.F.M.
Gebruikersavatar
TEAM STN
STN Team
Berichten: 215
Contacteer:

Hoe plaats ik een afbeelding / plaatje / foto ?

Bericht#1 » 06 okt 2017, 15:30

(1) EEN EIGEN FOTO OF AFBEELDING PLAATSEN :

Reageer op een bericht of open een nieuw topic.

Onderaan de tekst die je aan het schrijven bent, klik op "Afbeelding aan bericht toevoegen" (vlak onder het tekstveld, links naast de witte P in het blauwe vakje).

Afbeelding

Er zal dan een nieuw venster omhoog komen van PostImage, een externe gratis foto-opslag.

Afbeelding

Het beste is dan als je kiest voor een resolutie van 800 x 600 : dan zijn de foto's die je plaatst klein genoeg om het forum snel te laten laden en tegelijk nog van goede kwaliteit. Het mag ook "groter" maar dan wordt alles dus langzamer of het past in de breedte niet meer op het forum (dan moet je scrollen). Dat kan dus hinderlijk zijn.

Klik daarna op de knop "Choose Images" en kies het bestand uit dat je wilt gebruiken ergens op jouw computer, tablet of telefoon.

Klik op "openen" en de door jou gekozen afbeelding of foto zal worden geüpload.

Afbeelding

Is dat klaar, dan sluit het PostImage venster zich vanzelf en in je bericht komt dan iets te staan zoals dit :

Afbeelding

Klik je vervolgens op de knop "VERSTUUR", dan wordt jouw foto of afbeelding in jouw bericht op het forum weergegeven.

Door de tekstlijn van jouw afbeelding in je bericht te knippen en elders te plakken, kan je ook de plek van je afbeelding in je bericht wijzigen.

(2) EEN FOTO OF PLAATJE VAN ELDERS OP HET INTERNET :

Reageer op een bericht of open een nieuw topic.

Klik vervolgens op de knop "VOLLEDIGE BEWERKER & VOORBEELD".

Zoek (in een ander browservenster) op het internet het plaatje of de foto op die je wilt plaatsen. Doe dit totdat je alleen DIE afbeelding in je browserscherm hebt staan en verder niets. Als je zoekt met Google op Afbeeldingen, krijg je ook een knop te zien "Afbeelding Bekijken" en dat heb je alleen die afbeelding in je browservenster staan.

Kopiëer vervolgens de gehele link (in de adresbalk van je browser) van het plaatje, foto of afbeelding (die dan eindigt op .jpg, .png of .gif).

Bij je bericht, klik bovenaan in de werkbalk op het knopje "Afbeelding Invoegen".

Afbeelding

Je zult dan zien dat IN jouw tekst, op de plek van de cursor, twee blokjes tekst komen met [img]en[/img].

Afbeelding

Plak de eerder gekopiëerde link van het plaatje op het internet TUSSEN die twee (als het goed is, staat je cursor daar al te knipperen) en klik daarna onder het bericht op de knop "VERSTUUR" (of "VOORBEELD" als je het eerst zelf wilt bekijken voordat je het op het forum plaatst).

Nu wordt jouw foto of afbeelding in jouw bericht op het forum weergegeven.

Door de tekstlijn van jouw afbeelding in je bericht te knippen en elders te plakken, kan je ook de plek van je afbeelding in je bericht wijzigen.

PS : wil je afbeeldingen van het internet eerst op je eigen computer opslaan en vervolgens plaatsen op het forum, klik dan met je RECHTER muisknop op een plaatje en kies voor "Opslaan Als". Nu kun je zowel een naam als een plek voor die afbeelding kiezen (dit werkt niet bij alle afbeeldingen op het internet trouwens, sommige zijn beschermd / afgeschermd). Volg daarna de stappen beschreven onder (1).

PS2 : net zoals bij de STN hebben veel afbeeldingen op andere websites een copyright. Het plaatsen of doorlinken van copyright-beschermde afbeeldingen is de verantwoordelijkheid van de plaatser van een bericht bij de STN.
0 x

Social Media

   

Terug naar “STN (Zelf) Helpdesk”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

Aanmelden  •  Registreer