Enquete: Deutschland Weekend 2020

Alles over het (komende) buitenlandse lange weekend van de STN

Peiling: Welke regio heeft jouw voorkeur voor het STN Deutschland Vierdaagse Erlebnis 2020?

NOORD
4
13%
MIDDEN
10
33%
ZUID
16
53%
Totaal aantal stemmen: 30

Gebruikersavatar
TEAM STN
STN Team
Berichten: 206
Contacteer:

Enquete: Deutschland Weekend 2020

Bericht#1 » 06 okt 2019, 17:44

Zusters en broeders, vrienden en vriendinnen :-)

Alhoewel dit tourseizoen alweer op z'n einde loopt, wil dat niet zeggen dat uw Bestuur nu lekker achterover op de lauweren aan het rusten is. Integendeel! Nu is de tijd om vele algemene dingen te regelen en organiseren, dingen waar gedurende de zomer weinig of geen tijd voor is. Ben je nu niet blij dat jij GEEN bestuurslid bent? ;-)

Zoals jullie weten, worden bijna alle touren, meetings en evenementen door de leden zelf georganiseerd. De enige twee uitzonderingen daarop, min of meer, zijn het lange weekend weg dat we doen als club en de Jaarmeeting. Alhoewel het lange weekend weg oorspronkelijk ook door individuele leden werd georganiseerd.

In ieder geval wordt er op de achtergrond alweer flink gediscussiëerd en gepland voor volgend jaar, met name voor het STN Deutschland Vierdaagse Erlebnis, door uw Bestuur in volledige samenspraak met ons STN Chapter Germany in de vorm van @thomas :-). Zoals gewoonlijk zal dat naar schatting weer de eerste of tweede week van juni plaatsvinden (even kijken hoe dat gaat zitten met schoolvakanties en overige verplichtingen en zo, dus nog nader te bepalen). Maar deze keer willen we er jullie wel meer bij betrekken als experiment.

Dit jaar, 2019, was een fantastisch tourjaar en ook de Deutschland Vierdaagse was een groot succes. Maar toch waren er wrijvingen, onregelmatigheden, irritaties onder de deelnemers. En niet altijd was een vinger te leggen op het "waarom". Sommigen beklaagden zich over de omgeving, anderen over de tours, over het eten en weer anderen over het hotel, of de reisgenoten ;-). En soms was er geen nadere oorzaak dan slechts een algemeen gevoel van onbehagen. Dat kan en dat mag uiteraard want iedereen heeft zo zijn of haar eigen wensen, verwachtingen en belevingen. Maar uiteraard is dat jammer als je als Bestuur je best doet; je wilt het tenslotte iedereen zoveel mogelijk naar de zin maken. En voor de deelnemers zelf is dat ook helemaal niet leuk.

En alhoewel wij ons dus beseffen dat we niet iedereen altijd 100% tevreden kunnen stellen en houden (zoveel mensen, zoveel wensen... soms nog meer dan mensen), noch dat we alle omstandigheden altijd kunnen voorzien, controleren of beheersen, willen we een aantal zaken aan jullie voorleggen, en dit is de eerste:

LOKATIE : waar zullen we het STN Deutschland Vierdaagse Erlebnis 2020 gaan organiseren?

Het terrein en de omgeving van de afgelopen twee jaar zijn bij sommigen wel bekend, saai of te lastig door diverse omstandigheden. Maar toch is er an sich nog steeds voldoende te beleven. Maar misschien wil men toch wat anders. Vandaar dat we heel in het algemeen jullie de volgende 3 opties in Duitsland willen voorleggen:

NOORD : en dan in de regio Bremen. Het landschap is vlakker / vlak maar niet veel minder mooi. Sommigen van ons zijn er geweest, ook op de scoot. Vanuit een centraal punt kunnen we dan ritjes alle kanten op maken zoals de Lüneburger Heide of naar de Duitse kust. Het landschap lijkt vaak veel op Drenthe en Overijssel. Dit is ook een bekend Hunebedden gebied. De stad Bremen zelf is ook prachtig. Misschien is Hamburg zelfs haalbaar op een dagtour. Nadeel: om er te komen is wat moeilijker en langer voor de westerlingen en zuidelingen. Voordeel: het is veel vlakker dus minder belastend voor mens en machine.

Bekijk omgeving Bremen met topografie (klik)

MIDDEN : in de regio Münster of Iserlohn (Bad Laer? ;-) :-D). Het gebied rond Münster is vlakker dan wat we tot nu toe gezien en gedaan hebben maar wel heuvelachtig en heel mooi. In het Sauergebied zijn er nog leuke dingen te zien (sowieso nog een tour richting noordoost en zuidoost die we nog niet gereden hebben) en je rijdt natuurlijk in een landschap dat wij in Nederland eigenlijk niet hebben, namelijk bergachtig (of volgens de Duitsers: "licht heuvelig, nauwelijks merkbaar"). Sowieso machtig mooi. Eventueel kan dat in hetzelfde hotel zijn maar we kunnen uiteraard ook op zoek naar iets anders. Nadeel: het is al een bekend gebied. Voordeel: het is voor iedereen bereikbaar.


Bekijk omgeving Münster met topografie (klik)

ZUID : in de regio Bad Münstereifel of Nideggen, of iets daar in de buurt. De Eifel, zowel het Nationalpark als de Vulkaneifel, is een hele mooie omgeving en het is heuvelachtig tot soms bergachtig maar je hebt ook hele mooie oude stadjes en dorpjes. Het landschap is vaak adembenemend prachtig. Er liggen echte vulkaankraters. Diverse uitstapjes zijn vanuit daar mogelijk op 50cc zoals bijvoorbeeld ook naar België en Valkenburg, de Rursee en dieper Duitsland in richting de Moezel en de Rijn (alhoewel niet zo ver). Nadelen: het is wellicht verder rijden voor westerlingen en zeker voor de noorderlingen; het is een erg touristisch gebied dus een goed & goedkoop hotel vinden kan mogelijk lastiger zijn; haarspeldbochten :-). Voordeel: uw Bestuur is bekend in de regio.

Bekijk omgeving Bad Münstereifel met topografie (klik)

STEM IN DE POLL HIERBOVEN DOOR JE VOORKEUR AAN TE KLIKKEN: je mag maximaal 2 voorkeuren aangeven in één stembeurt. Je mag maar één keer stemmen. Jouw stem is geheel anoniem, tenzij je hieronder in het topic commentaar, opmerkingen, aanmerkingen, suggesties of vragen achterlaat uiteraard. Eventuele speciale wensen kan je ook hieronder aangeven.

ALLEEN STN LEDEN KUNNEN STEMMEN. JE MOET DUS ZOWEL LID ALS INGELOGD ZIJN.

We rekenen ermee dat het voor iedereen bereikbaar moet zijn in 1 dagrit en daarom houden we een straal aan van ongeveer 300-350 KM als maximum vanaf Zandvoort aan de kust als middelpunt. In die semi-cirkel moet de bestemming dus liggen. Tevens is het uitgangspunt dat het voor eenieder betaalbaar moet zijn, zowel qua logies als levensonderhoud. We willen jullie dus vragen om te stemmen aan welk gebied jullie de voorkeur aan geven. Op basis daarvan komen we dan daarna misschien bij jullie terug met meer vragen.

PS voor eventuele nieuwe leden en deelnemers: je hoeft geen Duits te kunnen spreken om mee te doen aan dit lange weekend weg. Het is voor iedereen toegankelijk en iedereen die lid is van de STN plus familie / aahang mag en kan gewoon meedoen.
0 x

Gebruikersavatar
stoyanov
Voormalig STN Lid
Berichten: 3795

Re: Enquete: Deutschland Weekend 2020

Bericht#2 » 06 okt 2019, 18:24

We kunnen ook naar de Brouwersdam gaan. Is lekker dichtbij en wordt ook uitsluitend Deutsch gesprochen...
4 x
Chapter Alphen aan den Rijn
Record op 1 dag: 285 KM
Zuinigheidsrecord: 1:54,7
Kymco Like (pekelfiets)
Kymco New Dink
The Bronze Adonis

Gebruikersavatar
Amendoim
Easy Writer / STN Beheerder
Berichten: 4885

Re: Enquete: Deutschland Weekend 2020

Bericht#3 » 06 okt 2019, 19:04

Of wat dacht je van Zandvoort of Skeveningen ? ;-)

De Schaanse Zans is alleen maar Chinezen.
0 x

Gebruikersavatar
gerard lift
Berichten: 1325

Re: Enquete: Deutschland Weekend 2020

Bericht#4 » 06 okt 2019, 19:15

De moezel is in juni erg mooi
0 x

Gebruikersavatar
Amendoim
Easy Writer / STN Beheerder
Berichten: 4885

Re: Enquete: Deutschland Weekend 2020

Bericht#5 » 06 okt 2019, 19:29

gerard lift schreef:De moezel is in juni erg mooi


Klopt maar ook zo'n 400 KM minimaal vanaf de kust. Te ver weg.

En duur, als je niet in een tent wilt.
0 x

Gebruikersavatar
martin66
Voormalig STN Lid
Berichten: 942

Re: Enquete: Deutschland Weekend 2020

Bericht#6 » 06 okt 2019, 19:33

Kom op noorderlingen laat eens wat je horen
Nu je kans om de club noordwaarts te krijgen en dus ook een weekend met de club op te trekken
Groet Martin
3 x

Gebruikersavatar
gerard lift
Berichten: 1325

Re: Enquete: Deutschland Weekend 2020

Bericht#7 » 06 okt 2019, 20:11

Duur valt wel mee hangt ervanaf waar je zit
0 x

Gebruikersavatar
Bjorn
Berichten: 667

Re: Enquete: Deutschland Weekend 2020

Bericht#8 » 06 okt 2019, 20:52

gerard lift schreef:De moezel is in juni erg mooi


Is dit niet te combineren door niet naar 1 hotel te gaan?

Dus bijvoorbeeld eerst naar een hotel/accommodatie op 300/350 km van Zandvoort, dan zaterdag een mooie rit naar een hotel zo'n 100 km verder zondag weer een mooie rit naar een hotel op zo'n 300/350 km van Zandvoort en maandag weer naar huis?

Regio noord, midden, of zuid is mij om het even, er valt in Duitsland genoeg nog te zien ook al ben ik er eerder geweest.
0 x

Gebruikersavatar
Oldy
Berichten: 835

Re: Enquete: Deutschland Weekend 2020

Bericht#9 » 06 okt 2019, 20:58

stoyanov schreef:We kunnen ook naar de Brouwersdam gaan. Is lekker dichtbij en wordt ook uitsluitend Deutsch gesprochen...

:thumbsup: Ja, lekker vlak bij :arrow: In m'n eigen bed :slaap: Weinig kosten :moto2: Leuke tourtjes zonder :?: kom ik boven :!: IDEAAL
2 x

Gebruikersavatar
thomas
STN Deutschland
Berichten: 951

Re: Enquete: Deutschland Weekend 2020

Bericht#10 » 06 okt 2019, 21:57

Bjorn schreef:Is dit niet te combineren door niet naar 1 hotel te gaan?
Dus bijvoorbeeld eerst naar een hotel/accommodatie op 300/350 km van Zandvoort, dan zaterdag een mooie rit naar een hotel zo'n 100 km verder zondag weer een mooie rit naar een hotel op zo'n 300/350 km van Zandvoort en maandag weer naar huis?

We also thought about it, but as soon as one driver is unable to ride a stage - due to bad weather, bad mood or a broken scooter - the chain is broken.
In every (!) recent year, some people have broken off prematurely. This is not only frustrating, it makes me cautious about complications.
If we were professional tour operators and would take 200 € per day in advance (without repayment on self-cancellation), that would be different.
But we are always looking for volunteers to explore, organize, reserve and pay - and take the blame for everything.
4 x
Afbeelding

Social Media

     

Terug naar “STN Deutschland Vierdaagse Erlebnis 2020”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Aanmelden  •  Registreer