S.T.N. Jaarmeeting 2021 - Zaterdag 4 September!

Gebruikersavatar
TEAM STN
STN Team
Berichten: 226
Contacteer:

S.T.N. Jaarmeeting 2021 - Zaterdag 4 September!

Bericht#1 » 13 jul 2021, 01:57

Nu iedereen afgelopen weekend definitief toestemming heeft gekregen van de regering om samen te mogen komen, kunnen we het eindelijk officieel aankondigen : de

STN JAARMEETING 2021

zal plaatsvinden op

zaterdag 4 september 2021

en wel op

FORT ALTENA TE WERKENDAM

Afbeelding

Afbeelding

Adres : Tol 8, 4251 PX te Werkendam

Het is heel dicht in de buurt van Gorinchem. Komende vanaf het zuiden kun je dat aanhouden richting Sleeuwijk en het ligt zowat pal aan de snelweg A27. Maar daar merk je qua geluid niets van als je daar zit. Komende vanaf het noorden hou je ook Gorinchem en dan Sleeuwijk aan, over de brug ga je dan eerst onder het viaduct door zodat je aan de oostzijde van de snelweg komt en dan volg je eerst de weg en daarna het fietspad pal naar het zuiden.

Er stopt ook een bus voor wie zo zou willen komen, maar er is in het algemeen ruim parkeerruimte voor alle soorten voertuigen vlak bij de brug van de ingang. Kun je het niet vinden, hou dan NATUURPOORT aan, als je dat ziet: dat is hetzelfde terrein.

Afbeelding

De komende dagen zullen alle ins en outs hier in dit topic worden gepubliceerd, voor zover al niet bekend. Hou dit topic dus in de gaten ! :-)
2 x

Gebruikersavatar
TEAM STN
STN Team
Berichten: 226
Contacteer:

Re: S.T.N. Jaarmeeting 2021 - Zaterdag 4 September!

Bericht#2 » 13 jul 2021, 08:54

Ook dit jaar, net zoals vorig jaar, houden we het redelijk bescheiden. Door omstandigheden zowel binnen als buiten de STN, is de groep redelijk klein. Dat mag de pret echter niet drukken, sterker nog: dat geeft ons de mogelijkheid om meer te doen voor en met de aanwezigen :-) Sowieso, zoals altijd, wordt het super gezellig :-)

Een andere reden om ook dit jaar niet bijzonder groots uit te pakken is het feit dat volgend jaar, 2022, de STN 10 jaar bestaat! Dan willen we natuurlijk wél spectaculairder dat vieren met jullie allemaal en daar zijn geld en andere resources voor nodig dus dit jaar nog een beetje spaarzaam ;-)

Wanneer is het: zaterdag 4 september 2021
Hoe laat begint het: rond 12:00 uur
PARKEREN kun je binnen net over de brug aan de rechterkant met je brommert of tupperware :-) Een motor kun je daar natuurlijk ook kwijt.
Hoe laat eindigt het: dat hangt natuurlijk grotendeels van jouzelf af maar we gokken op rond 17:00 - 18:00 uur (het "officiële" deel), als je met alles meedoet / meegaat
Wat gaan we doen: eerst een gezellige meeting met lunch (optioneel) en dan een (korte) tour door het prachtige lokale landschap (een meer gedetailleerde planning volgt nog)
Voor wie is het: voor alle leden van de STN, plus eventuele partners, familie en aanhang (graag even apart aangeven wie je extra meebrengt, dan houden we daar met alles rekening mee)
Is het geschikt voor kinderen: jazeker, kinderen zijn absoluut welkom :-)
Is het geschikt voor huisdieren: de lokatie wel, honden zijn welkom; de tour kan lastiger zijn maar misschien heb je daar zelf een oplossing voor
Wat als ik alleen de meeting of tour wil doen: geen probleem, vermeld dat bij je aanmelding en dan houden we daar rekening mee; er is geen enkele verplichting om met alles mee te doen
Wat kost het: behalve je benzine, alleen de kosten voor de lunch als je daaraan mee wilt doen. Van de STN krijg je bij aankomst een bak koffie of thee en een zoete lekkernij, en later 1 of 2 frisdrank/melk/bier/wijn cadeau. De lunch en eventuele overige consumpties betaal je zelf. Aan het einde van de tour krijg je nog een extra gratis "rondje van de zaak" :-) Wat het jou kost bepaal je dus grotendeels zelf.
In principe is voor de kids alles gratis en die krijgen een leuk presentje.
Ik wil alleen die gratis bak koffie met iets erbij en dan snel weer weg: dat mag uiteraard ook maar dan mis je heel wat ;-)
Ik wil wel komen maar kan niet/wil niet met/op de scooter/bromfiets om [X] reden: geen probleem; je kunt ook met een ander vervoermiddel komen en meedoen, zelfs met de tour; dat hebben we vorig jaar ook gehad, eventueel geven we je dan de stoppunten of het eindpunt en dan kan je daar op eigen gelegenheid heen en zien we elkaar weer daar. Ook zo is het heel gezellig :-) Je kan ook willen komen zonder eigen vervoer, laat dat dan weten, dan kan je mogelijk bij iemand achterop of mee.

SCHRIJF JE IN VOOR DE JAARMEETING 2021 IN DIT TOPIC!

(in verband met reserveringen en mogelijke beperkingen is voorafgaande registratie van jezelf en wie je eventueel meebrengt, verplicht)
1 x

Gebruikersavatar
TEAM STN
STN Team
Berichten: 226
Contacteer:

Re: S.T.N. Jaarmeeting 2021 - Zaterdag 4 September!

Bericht#3 » 13 jul 2021, 16:40

DEELNEMERSLIJST


01) @Heinz
02) @Oldy (Jan) (OVB)
03) @Marc
04) @Nel
05) @Victor-San (Sandra)
06) Victor (@victor-san)
07) @Amendoim (Edwin)
08) @Roel
09) @Roel -ette :-)
10) @Angelstar (Angela)
11) @Eagleseye (Peter)
12) @mcguyver
13) @vp50 (Peter)
14) Oma @vp50 :-)
15) Marly @vp50
16) Colin @vp50
17) Lennon @vp50
0 x

Gebruikersavatar
TEAM STN
STN Team
Berichten: 226
Contacteer:

Re: S.T.N. Jaarmeeting 2021 - Zaterdag 4 September!

Bericht#4 » 17 aug 2021, 16:34

DIT ONDERWEP IS GEÜPDATE: BEKIJK HET WEER VANAF HET BEGIN / HET EERSTE BERICHT.
0 x

Gebruikersavatar
TEAM STN
STN Team
Berichten: 226
Contacteer:

Re: S.T.N. Jaarmeeting 2021 - Zaterdag 4 September!

Bericht#5 » 17 aug 2021, 18:30

Afbeelding

Afbeelding

De planning voor de dag is zover als volgt :

12:00 uur : rond deze tijd komen we samen, de tafels zijn al gereserveerd. In principe zitten we buiten op het terras maar is het slecht weer, dan is wat te regelen. Bij aankomst krijgen de deelnemers koffie en thee en een (lokale) lekkernij gratis aangeboden namens de STN. Wanneer we er allemaal zijn en uitgeleuterd zijn :-), gaan we beginnen aan de lunch. Deze is wel op eigen kosten, dat wil zeggen: wat je eventueel wilt eten. Één of twee drankjes voor bij / na het eten krijg je ook gratis namens de STN (koffie, thee, frisdrank, biertje). Wil je er wel bij zijn maar niet mee-lunchen: dat kan uiteraard ook, laat dat even weten (we gaan er vanuit dat iedereen die zich opgeeft, meedoet met de lunch tenzij anders aangegeven).

Voor kinderen regelen / kunnen we iets anders regelen. Geef het alsjeblieft aan als je kids meeneemt (ook in verband met een speciaal cadeautje dat die krijgen :-) ).

13:30 - 14:00 : rond deze tijd gaan we, als het goed genoeg weer is, op een kleine tour (anders verzinnen we wat anders (ganzenborden :-D)). Deze zal 40-45 KM lang zijn richting het oosten en gaat in principe maar één kant op. Maar niet getreurd: zelf rij ik (Edwin Amendoim) terug naar het fort dus als je ook die kant (terug) op moet richting het westen, ga rustig met mij mee als je wilt. Dit is uiteraard belangrijk voor mensen die anders komen en achterop mee willen en bijvoorbeeld fiets / auto / helicopter bij het Fort laten staan. Reizigers met openbaar vervoer kunnen we eventueel ook elders afzetten.

Wil je / moet er iets (speciaals) geregeld hebben / worden, geen probleem, geef het even aan, vooral als er extra helmen meegenomen moeten worden.

Gedurende de "tour" doen we het relaxt en rustig aan en zullen er diverse stops zijn.

17:00 : uiterlijk rond deze tijd verwachten we aan te komen bij het laatste punt, niet overdreven ver weg, waar je een laatste versnapering aangeboden krijgt van de STN. Wat dat is, blijft nog een verrassing :-) Kom je met de auto of een ander soort vervoer maar je wilt daar wel bij zijn, dan krijg je de lokatie op de dag zelf zodat we elkaar daar weer kunnen treffen.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
1 x

Gebruikersavatar
Eagleseye
STN Forum Moderator
Berichten: 621
Contacteer:

Re: S.T.N. Jaarmeeting 2021 - Zaterdag 4 September!

Bericht#6 » 17 aug 2021, 18:38

Ik en mijn vrouw @Angelstar komen ook.
1 x
Met vriendelijke groet.

Peter.

Dag record km: 312
Datum dag record: 27-6-2020

Afbeelding

Deze brommers heb ik gereden:
Puch DS 50.
Peugeot 103.
Beta Ykon.
Derbi Manhattan.
2x Piaggio Fly (een zwarte 4takt 2006 en een zilvere 2takt 2005).
Nu rij ik op mijn "Silverwing" Kymco Grand Dink 50.

Gebruikersavatar
TEAM STN
STN Team
Berichten: 226
Contacteer:

Re: S.T.N. Jaarmeeting 2021 - Zaterdag 4 September!

Bericht#7 » 17 aug 2021, 19:09

Alhoewel gezegd kan worden dat dit mogelijk niet de goedkoopste lokatie is (maar ook zeker niet de duurste: het goedkoopste lunchgerecht EUR 9,75, het duurste EUR 14,75), is het wel heel erg goed (en dat is het belangrijkste) en ook voldoende! Je zit echt goed vol daarna en het smaakt perfect! Uiteraard hebben we ons weer 'opgeofferd' voor jullie (wat een martelgang, echt) en zijn gaan "voorproeven" :-) Je moet tenslotte wel verzekerd zijn van de kwaliteit van waar je mensen voor uitnodigt, nietwaar ;-)

Afbeelding

Op deze manier komt dit prachtige kunstwerk in deze historische omgeving helemaal tot z'n recht.


Meer informatie over de brasserie zelf op het Fort en de menukaart kunnen jullie hier vinden : https://www.fortaltena.nl/brasserie/

Websites zeggen echter verre van alles, of soms heel weinig (die zijn tenslotte commercieel), dus bij deze nog wat "gebruikerservaringen":

Afbeelding

De 'Uitsmijter Fort Altena' van EUR 11,25. 3 eieren, da's ruim vandaag de dag. Maïsbrood, landbrood of witbrood.

Afbeelding

De dikke 'Bunkerburger', ook vegetarisch verkrijgbaar. De friet was zo veel, daar bleef zelfs van over. Je zakt zowat door je stoel voor EUR 14,75.

Afbeelding

De zogenaamde 'Bivaklunch', een combinatie van diverse kleine gerechten die elke keer anders kunnen zijn, al is een lekker soepje een vast gegeven. In ieder geval was het heel erg lekker en gevariëerd. Absoluut de moeite waard in deze mooie omgeving voor EUR 13,75.


Afbeelding

Niet allemaal tegelijk doen alsof jullie familie van ons zijn, boefjes...

Het lijkt wel een reclame voor de brasserie zelf maar we delen graag met jullie de goede ervaringen die we hebben gehad. Nogmaals, niet het goedkoopste maar echt uitstekend, al heeft de lokatie daar natuurlijk ook mee te maken, zeker als het goed weer is.

Afbeelding

Mensen met tweewielers houden van viervoeters! Ook aan onze niet-menselijke vrienden is gedacht en die zijn dan ook meer dan welkom op de lokatie, en zelfs van alle formaten :-) (ja je cavia dus ook; voorop met ductape als boegbeeld; nieuwe clubmascotte?)

Hopelijk bevalt het jullie zover net zo goed al ons en zijn jullie nieuwsgierig naar de Jaarmeeting en alles wat ermee te maken heeft :-)

Snel komen we terug op allerlei andere mooie en interessante dingen en zaken op die lokatie en de Jaarmeeting en vertellen jullie er meer over.

Hou dit topic in de gaten! :-)
1 x

Gebruikersavatar
KoKiem
Berichten: 175

Re: S.T.N. Jaarmeeting 2021 - Zaterdag 4 September!

Bericht#8 » 17 aug 2021, 20:42

Beste leden,

Dit jaar zal ik helaas niet aanwezig zijn op de meeting. :bang!: Dit omdat ik de voorbereidingen moet treffen voor de eigen biermeeting op 5 september. :cheers: Deze bierproeverij van eigen gebrouwen bieren is mijn jaarlijks terugkerende tuinfeest voor vrienden, familie en bekenden. Daar ik jullie hieronder schaar :bighug: , zijn jullie :welcome1: op 5 september vanaf 13.00 uur op mijn adres (vraag op via pb).
Veel plezier op de mooie lokatie tijdens de meeting en ik weet zeker "We'll meet again, but don't know where, don't know when".

Mooie groet,
Ko
1 x
Persoonlijk dagrecord dd. 17-7-2021 = 454 km
eerder dagrecord dd. 19-9-2020 = 368 km
50 cc in bezit: Kymco Gran Dink, Honda NSC 50R, en Tomos Quadro
50 cc historie: Aprilia Amico, Benelli T50, Honda SS50, Berini M48, Zündapp CS50

Gebruikersavatar
Amendoim
Easy Writer / STN Beheerder
Berichten: 5275

Re: S.T.N. Jaarmeeting 2021 - Zaterdag 4 September!

Bericht#9 » 18 aug 2021, 13:13

Dankjewel Vera Lynn ;-)

Maar het jaar is nog niet voorbij hoor, Ko.
1 x

Gebruikersavatar
TEAM STN
STN Team
Berichten: 226
Contacteer:

Re: S.T.N. Jaarmeeting 2021 - Zaterdag 4 September!

Bericht#10 » 18 aug 2021, 13:43

Voor de kids en geïnteresseerden is het Fort Altena ook heel interessant. Het is natuurlijk een historisch bouwwerk om mee te beginnen maar er is ook een soort museumpje en tentoonstelling over diverse aspecten van het Fort, de geschiedenis, het landschap en de natuur. Beiden zijn gratis toegankelijk, net zoals het gehele terrein er omheen.

Afbeelding

Heel in het kort: het Fort zelf is gebouwd in 1846 als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en in 1878 fink uitgebreid.

Afbeelding

Op deze kaart ook te zien, rechts boven: Fort Werk IV, waar we als STN in 2017 onze Lustrumjaarmeeting vierden.

Gedurende beide Wereldoorlogen was het wel in staat van paraatheid maar er hebben geen gevechten plaatsgevonden.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Na de Tweede Wereldoorlog is het eerst in gebruik geweest als interneringskamp voor collaborateurs en daarna 'mogelijk' als geheime lokatie voor spionage-activiteiten à la Gladio gedurende de Koude Oorlog.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Alhoewel geen verdedigingswerk meer, bleef het fort wel in gebruik door defensie tot 1992, en sluimerend tot 2003. Daardoor komt het nog steeds voor dat de locatie als militair terrein te boek staat en niet zichtbaar in navigatiesystemen.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Ook Vlad is als celebrity een graag geziene gast en voelt zich hier prima thuis, ook al is het geen Middeleeuws kasteel.

Daarna is het Fort overgedragen aan Brabants Landschap die het heeft omgetoverd tot een publiek toegankelijke lokatie.

Voor jong en oud, groot en klein valt er dus heel veel te ontdekken!

Wie meer wil leren over de geschiedenis van het Fort kan tevens hier terecht: https://www.fortaltena.nl/geschiedenis/
1 x

Social Media

   

Terug naar “Verslagen van 2021”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Aanmelden  •  Registreer