TomTom Urban Rider laad niet meer op!

Gebruikersavatar
Jo&Marian
Berichten: 1043

TomTom Urban Rider laad niet meer op!

Bericht#1 » 20 okt 2014, 11:10

Ik heb 'n TomTom Urban Rider van 2012 met een originele voedingsbevestiging die via de accu van de Burgman oplaadt.
Dit heeft twee zomers perfect gefunctioneerd echter van de ene op de andere dag laadt hij niet meer op, wel met de 220 volt-lader via de stekker aan de onderzijde van de TomTom.
Ik heb eenzelfde bevestiging op m'n BMW R100RS en ook daar laadt hij niet op dus kan ik 'n fout in de bekabeling of bevestiging uitsluiten lijkt mij.

Heeft iemand ervaring met 'n soortgelijk probleem?
Heeft de TomTom misschien nog een Voedingszekering binnen in?

Tips zijn van harte welkom.

Groetjes, Jo
0 x
Als het niet gaat zoals het moet....dan moet het maar zoals het gaat!

Gebruikersavatar
Kymcopeoples
STN Tourbuffel
Berichten: 2904

Re: TomTom Urban Rider laad niet meer op!

Bericht#2 » 20 okt 2014, 12:03

Jo,

Even een paar mogelijkheden.
-> "+" en "-" omgedraaid
-> zekering stuk
-> stekker 12 V/USB los
-> aangesloten op wisselspanning in plaats van wisselspanning.
Gelijkspanning is de spanning welke uit de accu komt
Wisselspanning is de spanning welke uit de dynamo komt
Kan je meten met een multimeter.
-> connectie tussen de voet en de wegwijsmiep niet gelijk

Hoop dat je hier wat aan hebt.

Groet Eric
0 x
Groet uit Soesterberg, Eric

motormuis
Berichten: 6527

Re: TomTom Urban Rider laad niet meer op!

Bericht#3 » 20 okt 2014, 13:59

Heb je pb gestuurd

Mtvrgrt kees
0 x

Gebruikersavatar
Jo&Marian
Berichten: 1043

Re: TomTom Urban Rider laad niet meer op!

Bericht#4 » 20 okt 2014, 14:11

motormuis schreef:Heb je pb gestuurd

Mtvrgrt kees


Heb via pb gereageerd Kees!

Gr. Jo
0 x
Als het niet gaat zoals het moet....dan moet het maar zoals het gaat!

Gebruikersavatar
Jo&Marian
Berichten: 1043

Re: TomTom Urban Rider laad niet meer op!

Bericht#5 » 20 okt 2014, 14:15

Eric bedankt voor het meedenken.

Het systeem heeft 2 zomers perfect gewerkt zowel op de Burgman als op de BMW.
Er is verder niets met de houder of bekabeling van beide motoren gebeurd daarom denk ik dat het euvel in de TomTom zelf zit.
Heb om info gevraagd of er misschien een inwendige zekering in zit.

Groetjes, Jo
0 x
Als het niet gaat zoals het moet....dan moet het maar zoals het gaat!

Gebruikersavatar
Kymcopeoples
STN Tourbuffel
Berichten: 2904

Re: TomTom Urban Rider laad niet meer op!

Bericht#6 » 20 okt 2014, 15:30

Jo&Marian schreef:Eric bedankt voor het meedenken.

Het systeem heeft 2 zomers perfect gewerkt zowel op de Burgman als op de BMW.
Er is verder niets met de houder of bekabeling van beide motoren gebeurd daarom denk ik dat het euvel in de TomTom zelf zit.
Heb om info gevraagd of er misschien een inwendige zekering in zit.

Groetjes, Jo


Geen idee Jo. Sorry :oops: :oops:
0 x
Groet uit Soesterberg, Eric

Flevolander58

Re: TomTom Urban Rider laad niet meer op!

Bericht#7 » 20 okt 2014, 23:35

is de batterij nog wel goed want mijn zoon had na 2 seizoenen hetzelfde met zijn DomDom rider
0 x

Gebruikersavatar
Jo&Marian
Berichten: 1043

Re: TomTom Urban Rider laad niet meer op!

Bericht#8 » 21 okt 2014, 09:09

Wouter,

Ik kan de batterij (accu) met een bijbehorende 220 volt-lader via de stekker aan de onderzijde van de TomTom wel opladen.
Deze houd het ook best 'n paar uurtjes vol dus de batterij lijkt mij in orde.
Via de originele bevestiging laad hij via contactpuntjes aan de achterzijde van de TomTom, deze zien er schoon en gaaf uit.
Ware het niet dat ik een zelfde bevestiging op m'n BMW heb die ook niet laad dan zou ik het niet uitsluiten dat ik het in de bevestiging moet zoeken.

Gr. Jo
0 x
Als het niet gaat zoals het moet....dan moet het maar zoals het gaat!

Eric L

Re: TomTom Urban Rider laad niet meer op!

Bericht#9 » 21 okt 2014, 09:30

Het kan zijn dat het aansluitpunt aan de achterzijde van het apparaat op het printje onderbroken is. (soldeerbreuk)
Inwendig dus.

Groet Eric
0 x

Gebruikersavatar
Jo&Marian
Berichten: 1043

Re: TomTom Urban Rider laad niet meer op!

Bericht#10 » 21 okt 2014, 10:32

Dat is ook mijn idee Eric,

Ik dacht het apparaat open te maken door de 4 imbusboutjes los te draaien, hebben de vlegels het zeskant waar het 2 mm. sleuteltje in moet vol gegoten met 'n soort kunststof. :(

Afbeelding

Ggggrrrr...... :evil:
0 x
Als het niet gaat zoals het moet....dan moet het maar zoals het gaat!

Social Media

     

Terug naar “Montage oplossingen Navigatie systemen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Aanmelden  •  Registreer