STN Jaarverslag 2014

Gebruikersavatar
motormuis
Voormalig STN Lid
Berichten: 6407

STN Jaarverslag 2014

Bericht#1 » 18 jan 2015, 21:54

Net als vorig jaar heeft Kees (Motormuis) een mooi Jaarverslag in elkaar gezet. Een hoop gebeurtenissen van afgelopen jaar. Leuke, en helaas ook minder leuke. Het geeft weer aan wat een grote familie STN is geworden en nog steeds groeit!

Wij bedanken Kees en de leden die een bijdrage hebben geleverd aan het jaarverslag !

Veel plezier met het STN jaarverslag 2014

TEAM STNDag mensen,

Ook dit keer een jaarverslag van het tour jaar 2014. De aantal touren en/of ritten die zijn gereden was dit jaar explosief toegenomen. Het zijn er te veel om ze allemaal te benoemen. Toch leek het me leuk om enkele naar voren te halen. Maar voordat jullie gaan lezen en kijken, eerst een grote zak popcorn en drinks mee op de bank :mrgreen:

Hopelijk doe ik niemand tekort. Dus veel lees en kijk plezier.

Mtvrgrt Kees

American Party

De mensen die het niet weten zullen misschien denken, wat is dit nou weer !!! Nou … je moet het een keer meegemaakt hebben. Veel mensen kwamen bij elkaar met het idee een American Party te houden. Het is dan de bedoeling dat ieder wat lekkers mee neemt. Dus als er veel deelnemers zijn … is er ook veel lekkers :mrgreen: Daarnaast was het voor ieder de gezelligheid van het samen zijn. Een ware happening.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Het grappige was ook dat de auto welke spullen bracht pech kreeg en niet meer wilde starten. Tja … laten we eerlijk zijn …. Met vereende krachten moest men de auto aanduwen. Makkie zou je zeggen. Dat is het ook … zeker voor de bestuurder :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=jiMpz6_Z3PM

De gezelligheid kent geen grenzen. Veel mensen hadden dan ook heel veel lekkers mee genomen. Zonder verplichtingen. Er was voor ieder wat wils. Dit zijn toch unieke momenten te noemen waar STN groot in is. Zelfs sneeuw op de terugweg maakte niet uit om toch te komen. Wat een bikkel (s).

Ook de STN vrouwen hadden geen enkele moeite met de kou. Alleen het vuurtje waar men de handen kon warmen was er dit keer niet. Jammer want het maakt het plaatje wel compleet. De pret was er niet minder om.

De Bad Laer tour

Dit was een meerdaagse tour en is alom bekend onder de leden. Het omvat vele facetten voor elk wat wils. Deze tour is meerdere keren gereden door leden en wordt elk jaar nog steeds gereden.

Afbeelding

Wel handig als men behulpzame mensen erbij hebben als de tank van de scooter leeg raakt.

Afbeelding

De DBS Meeting in Den Bosch

Afbeelding

Afbeelding

De gezamenlijke factor van deze meeting was eenvoudig. Dé tweewieler. Motor of scooter, het maakte niets uit. Sommige hadden meerdere wielen. Een beetje vreemd maar mooi om te zien. Voor ieder wat wils. Vele gezichten met een glimlach en ogen die niet meer wisten waar te kijken. Wat erg opviel was dat een STN lid welke zeer technisch is aangelegd, moeite had met het dichtklappen van een heel simpel, eenvoudig, klein klapstoeltje :lol:

Afbeelding

Het was opmerkelijk dat er met de huidige techniek een ander type motor op de markt is gekomen. Zo elektrisch als deze was, zo stil en snel als die is. Een beetje vreemd misschien voor de traditionele motor rijder maar werd toch met open armen ontvangen.

Afbeelding

Een uiterst geslaagde meeting welke in de toekomst zeker nog meer van zich zal laten horen.

De Groene hart tour

Ook dit was een zeer geslaagde tour met veel belangstelling. Dit keer ook weinig schrijven. Sit back and enjoy the movie.

http://www.youtube.com/watch?v=wuXCdNq_2bU

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

De Motorbeurs

Ja … ook deze was er weer dit jaar. Vele gingen er als leden naar toe maar kwamen met een glimlach van oor tor oor als kleine jongetjes, en meisjes natuurlijk …. weer thuis. Veel bekijks met veel speelgoed voor jong en oud.

Afbeelding

Het behulpzaam zijn.

Het is een mooi woord. Maaaaaarrrrr …. Heeft vele betekenissen. Zo heb je de echte behulpzame man maar ook de ondeugende vent. :lol: Het maakt niet uit of we dan jong of oud zijn …. :mrgreen: Mannen …. De vrouwen denken dat alleen de mannen ondeugend kunnen zijn. Neeeeeee ….. de vrouwen denken slimmer te zijn door het niet te laten zien dat ook zij heeeeeeeel ondeugend kunnen zijn :lol:

Afbeelding

Het eten bij STN

Túúrlijk …. Ook daar wordt aan gedacht. Geen eten …. Geen STN. Het eten is de brandstof van STN. Bij de vele tourritten moet ook het innerlijke verzorgt worden. Zoals er thuis gekookt wordt zo lekker kan men ook bij STN eten en drinken. Om een idee te krijgen wat er zoal gebunkerd wordt nou … ook daar zit je goed bij STN.

Afbeelding

De lichtjes route

Ook deze werd dit jaar weer gereden. en samen georganiseerd met onze vrienden van Scoot 'n Angels. Het is alweer de zoveelste editie. Dit keer weinig schrijven. Men moet er gewoon bijzijn om het te beleven. Dus voor nu maar gewoon een klein bioscoopje in huis. De popcorn in de ene hand en de cola in de andere hand. Dus … start de movie om een impressie te krijgen van het gebeuren.

http://www.youtube.com/watch?v=rnygZUqbDfs

Een mini tour

Yep je leest het goed. Een aantal leden besloten een mini tour te gaan doen door west Friesland. Nou zullen ze het zelf keihard ontkennen onder het motto “Alles mag niets hoeft” maar de foto’s zijn het bewijs van dit stelletje deugnieten.

Afbeelding

Maar laten we eerlijk zijn, ze bleven wel netjes en braaf aan tafel zitten wachtend op hun smul partij. Moest ook wel. Anders kregen ze niks van een mooie dame. Ze deze net alsof ze haar niet zagen. Gelukkig zijn er geen foto’s van de smul partij. Wat moeten de mensen er wel van denken … :lol:

Mini meeting bij Le Garage

De mini meeting bij Le Garage was er ook meerdere malen. Altijd gezellig en voor herhaling vatbaar. Ook hier vind ieder zijn weg en komen vaak spontaan aangereden. Dit keer was er ook een echte Ninja Turtle aanwezig. Dus veel bekijks van zijn technieken kennis en kunnen. Het gaat goed met de helden van STN. Meneer Zorro hadden we al. Toen kwam Meneer Spook en nu Meneer Ninja Turtle

Er werden ook weer scooters gereden door leden. Maar dit keer mocht men op andere scooters rijden. Een soort scooter ruil zeg maar. Zo kon men ieder voor zich bepalen wat de voordelen en nadelen van elke scooter zijn. De tourbuffel was ook aanwezig maar dit keer met een vierwieler. Hij heeft het geweten want op de terug weg dacht meneer sneller thuis te zijn. Niet dus. Hij belande in de file :lol:

Afbeelding

Retourtje Liemde

Ook voor scooter onderhoud worden er kilometers gereden. Ook al is er een vlak om de deur. Zo ook een retourtje Liemde. Een gezellig samenzijn onder een pot koffie en langs de zijlijn toekijkend hoe andere je scooter onderhanden nemen. Niet altijd een veilig gevoel want meneer de deugniet was ook aanwezig. Maar gelukkig onder een toeziend oog van een professional.

Afbeelding

Een grote BIWI fan dacht … laat ik eens op een GrandDink rijden. Hij zal het geen 2e keer meer doen. De indruk was te groot voor hem. Spannend was het wel al slingerend over de weg :lol: maar kwam gelukkig weer veilig terug. Ook was er een vreemde muis aanwezig. Zo snel als die kwam, zo snel verdween hij uit het zicht.

Peugeot City Star test dag

Voor STN was er de mogelijk aangeboden om de nieuwe Peugeot City Star uitgebreid te testen. Er werd zelfs op de knieën gezeten om deze nieuwe scooter van top tot teen te bekijken.

Afbeelding

De snert tour.

Een jaarlijks terug kerend gebeuren. Altijd een grote happening met veel deelnemers die hun uiterste best doen de pan leeg te eten. Tot dusver is het nog steeds niet gelukt om de grote pan snert op te eten. Dat heet …. De inhoud. De pan zelf is nogal lastig.

Voor de meeste is er geen winterstop omdat men de scooter gebruikt voor woon en werk verkeer. Aangezien de snert een echte winterkost is was de geboorte van de snert tour een feit. Zo wordt deze soms op meerdere locaties gehouden gezien de afstanden dien men moet rijden.

Afbeelding

Het weer is altijd doorslaggevend want laten we eerlijk zijn, hoe lekker de snert ook mag zijn, veiligheid staat op de eerste plaats. Er wordt door de leden door het land heen streng op het weer gelet. Maar …. Er zwerven bikkels op het forum die voor niets terug deinzen om een kom snert te bemachtigen. Wees bedacht :mrgreen:

De sponsoren tour

Zonder deze mensen zou het een stuk minder gezellig zijn. We helpen elkander door ieder een hart onder de riem te steken met een helpende hand. De foto’s spreken boekdelen. Het zijn de mensen die ons als STN dankbaar zijn voor wat wij doen maar ook wat wij voor hun doen.

Afbeelding

De KIKA tour

Zo werd er ook een KIKA tour gereden samen met een STN Tourbuffel. ScooterXpress was er ook bij. De tour werd georganiseerd door Euro-Motor Hoevelaken. Het bedrag werd gedoneerd aan KIKA.

Afbeelding

Spontane tourtjes

Ook die zijn er in overvloed. Als de zon morgens begint te schijnen gaan velen spontaan hun boterham trommel inpakken om al rijdend te genieten van de dag. Een echte voorbereiding is er dan niet gemaakt.

Afbeelding

Zo ook een maandag tourtje.

De zon schijnt. Dus ja hoor … daar gingen weer 2 scooterrijders. Dit keer een stelletje. Genieten van het weer, de natuur en het samen zijn.

Afbeelding

Een verhaal van leden welke niet met de scooter maar met de motor gingen rijden. Ja … ook die hebben we in ons midden. De motor rijders.

In september een leuke meeting gehad met Robert en Marian.

In de week dat zowel Robert als ook ik jarig waren hebben we twee leuke ritjes gemaakt. Onze eerste rit ging op mijn verjaardag naar de Eifel waar we ons in het klooster Maria Wald bij Heimbach vergrepen hebben aan een enorme kom erwten soep (midden in de zomer).

Afbeelding

Twee dagen later heb ik Robert en Marian de uithoeken van ons brons groen eikenhout landschap laten zien, en hebben onze tweewieler kunnen laten zien wat ze waard waren. Maak ook zo ff met z’n tweetjes kan natuurlijk. Mooi weer en prachtig uitzicht. Lekker genieten van elkaar. Of dit nou op de scooter of op een motor is, het maakt allemaal niet uit.

Afbeelding

Zo kan men ook in zijn uppie een nacht tour rijden en een video verslag ervan maken. Dus veel schrijven hoeft dan niet. Klik op de video en geniet van beelden en het commentaar.

http://www.youtube.com/watch?v=eryxSHXEo6c

De Ervaringen van Jan-H bij STN:

In 2014 heb ik:
3.632 kilometer gereden.
80.93 liter benzine getankt.
Dat is gemiddeld 1 liter op 45 kilometer.
Daarvoor heb ik € 142,00 betaald.
Dat is gemiddeld € 1, 74 per liter omdat ik altijd superbenzine heb gebruikt.

In de laatste maanden van het seizoen, heb ik vanaf 19 oktober tot 1 december j.l. met 11 kleine toertjes 515 kilometer in mijn omgeving gereden. Vooral naar Hoek van Holland om even uit te waaien aan het strand. Daarnaast diverse malen door het Midden Delfland richting Delft, Oude Lede, Rotterdam-Ommoord, Vliegveld Rotterdam-The Haque, Rotterdam-Zuid, Botlek en Landtong Rozenburg. Leuke ritjes met toen nog redelijk weer maar toch al koud en soms mistig. (zie topic: koud en mistig tourtje van Albert). Sinds 1 december niet meer gereden en samen met Liberty kijk ik uit naar betere tijden in het komende seizoen.

Jan H.


Op bezoek bij Dick

Ons gewaardeerde lid Dick kampte afgelopen jaar met flinke gezondheidsproblemen. Er werd besloten en bezoekje te brengen bij Dick om te kijken hoe het met hem gaat maar ook een hard onder de riem steken. Een leuke gezellige rit en dag.

Afbeelding

Er werden door het jaar heen meerdere bezoekjes gebracht aan leden welke in de lappenmand zaten. Het sociale en menselijke aspect was ook dit jaar sterk aanwezig net zo als het afgelopen jaar.

Wat niemand had verwacht was dat de gezondheid van Dick toch wel serieuzer vormen had aangenomen. Na zijn laatste tourritje moest meneer enkele malen naar het ziekenhuis en de uitslagen waren minder en moest Dick zich opmaken voor een operatie.
Helaas kwam het nieuws als een bom. Dick was er niet meer. Heel onverwacht. Er werd in overleg besloten om zijn allerlaatste rit te begeleiden in het bijzijn van leden als eerbetoon aan iemand die eens schreef:

1. handen aan het stuur
2. niet knipogen naar vrouwen
3. zie je een kroeg, doorrijden
4. moet je plassen, doe maar in je eigen tijd
5. Moet je drinken, mag je een fles met een speen pakken
6. Wil je lachen, moet er een reden voor zijn
7. ben je niet tevreden, dan stap je af
8. ben je het wel, dan hebben we nu pauze


http://www.youtube.com/watch?v=FClrMF73dto

In een van zijn laatste schrijven schreef Dick:

Ik hou van jullie.

Dick …. Wij … STN … houden ook van jou. Ook al ben je niet meer onder ons, je herinneringen blijven. Je blijft altijd in onze gedachten aanwezig bij elke tour waar dan ook.

Namens allen, dankjewel voor je mooie herinneringen.

Nieuwe Scooters

Het viel op dat de smaak naar nieuwe scooters in de lucht zat. Vele kochten een nieuwe scooter zoals de G-Dink 50cc als ook de Peugeot City Star. Maar ook de motor scooter zoals de MP3. Zo kreeg Jan Stender spontaan na een praatje de mogelijkheid om ff op een MP3 te mogen rijden. Handig als men dan zijn B rijbewijs heeft.

Afbeelding

Tourtje Schoonhoven

2 mensen jong en oud besloten een tourtje te rijden. Het weer was goed zonnig en aangename temperaturen. En zoals het voor 2 mannen oogt zijn ze langs een school gereden met als gevolg dat naar beiden spontaan gezwaaid werd door talloze meiden :shock: Dus …. Blijkt maar weer …. Leeftijd speelt geen rol om een gezellige mooie tour samen te rijden.

Afbeelding

Vele touren

Er werden vele touren gereden. Het is niet zomaar ff contact aan en gaan. Nee … de voorbereidingen zijn net zo belangrijk. Wellicht het belangrijkste. Wat houd het eigenlijk in een tour te rijden. Nou … Als eerste gaat men een tour op de kaart zetten. Dan wordt er gekeken met de huidige technieken of de tour probleemloos kan worden gereden. Hier en daar bijschaven en de tour is geboren.

En dan de deelnemers. Want of je nou een tour in je eentje rijd of met meerdere. Het laatste is iets ingewikkelder dan in je uppie rijden. Er vergt meer organisatie. Hoe meer deelnemers des te langer de stoet wordt. En zo wordt er een programma opgesteld waarbij de veiligheid voorop staat. Het samen uit samen thuis aspect is zeker aanwezig. Als ook de samen horigheid.

Afbeelding

Zo heeft een van onze leden een archief aangemaakt van tourritten welke hij in elkaar gezet heeft met alle grappige gevolgen van dien. Je leest het goed. Toeren is niet alleen een serieuze bezigheid maar ook een samen zijn met een gezamenlijke gedachten. Het hebben van plezier met z’n allen.

Zo was er ook een tour in Hoekschewaard. En geloof het of niet, alweer een deugniet die erbij was. Hij deed zich zelfs voor als Bonnie. Hij leek er nog op ook. Maar de klapper van die dag was toch wel Kevin. Meneer kon foto’s schieten met een video camera. :shock: Natuurlijk wilde hij er zelf ook op en besluit om de automatische sluiter in te stellen. Liep iets te snel want zijn rug kwam er iedere keer op. Bij de laatste poging … ach eindelijk dacht hij dan dan….. niet dus. Meneer ondeugend draaide zich met de rug naar de camera. Al met al een schitterende dag.

Afbeelding

Tour Maasduinen

Dit was een mooi rit door landschap. Veel gezelligheid en plezier. Ook grappen maken hoorde erbij. Maar dat een rijder nauw op de knieën gaat en de grond kust … tja … dat kan der maar een.

Afbeelding

De Leiderdorp Tour

Vele waren aanwezig om deze gezellige relaxte tour mee te rijden. Hij werd georganiseerd door Amendoim oftewel Edwin.

Afbeelding

Voorrijden Jaarmeting 2014

Ook dit moet gebeuren. De gezelligheid was er. Men ging zelfs op de knieën voor de ander. Zou het een aanzoek zijn geweest …. Nee. Wel behulpzaam. Maar ook met de vinger vooruitwijzen mannen …. Die kant op !! Volg mij !! :lol:

De voorbereidingen waren al geruime tijd aan de gang. Zo werden er dit jaar een groep samengesteld waarbij elke groep zijn eigen taak kreeg. Zo was er het uitzetten van een tour ter plekke. Het verloop van de dag zelf.

Afbeelding

Jaarmeeting 2014 Kootwijk

Vele handen werden uit de mouwen gestoken om er een succes van te maken. Alle deelnemers kwamen vanuit het hele land. Een aantal kwamen in groepen op de dag van de meeting maar vele maakten er ook een weekend van omdat ze van ver moesten komen. Dit jaar waren ook onze vrienden van de DBS aanwezig. Fijn dat het allemaal kan. Geen foto’s maar een video in cinema. Dus pak je popcorn er maar weer bij.

Sit back and enjoy

http://www.youtube.com/watch?v=mWFbmjpgYkQ

Afbeelding

Slotwoord:

Het jaar 2014 was een bruisend jaar. Veel tour ritten werden gereden. Teveel om ze allemaal te benoemen in dit jaar verslag. Alle sponsoren welke hebben meegeholpen als ook jullie als lid maar zeker ook de mensen die achter de schermen mee werkten zorgden dat het forum goed bleef draaien.

Dit laatste groepje mensen welke hun bijdrage achter de schermen doen, mogen toch wel eens in het zonnetje gezet worden. Want … men ziet ze niet, hoort ze niet, en klagen niet. Menig lid zal geen idee hebben wat er achter de schermen plaatst vind.

Als we verder terug kijken in het jaar 2014 om ze maar eens te tellen hoeveel ritten er zijn gereden:

2013 waren dit er 78
2014 waren dit 198 getelde ritten.

Dit is bijna 250 procent méér ten opzichte van 2013. Allen dit feit al geeft aan dat STN aan het evalueren is. Hierbij is gezelligheid, vriendschap maar vooral wijsheid de ingrediënten waarbij ook jong en oud goed samen gaan.

Klik Hier Als je meer wil teruglezen

2014 was ook een jaar voor sommigen niet eenvoudig. Namen hoeven niet benoemd te worden. Enkele kregen het zwaar te verduren en sommige flink voor de kiezen. En dan blijkt wederom dat STN niet alleen een tourclub is maar emotioneel en behulpzaam kan zijn. Een riem onder de hart steken. Kaartje hier, bloemetje daar. Soms met een persoonlijk bezoekje.

STN is er vóór ons allen maar ook dóór ons allen. Alle bijdrages door jullie, klein of groot is wat STN nu geworden is. Niets moet. Maar alles mag. Het is door toedoen van jullie allen dat je een applaus verdient heb waard. Het tour jaar 2015 is alweer aangebroken. De tijd vliegt snel voorbij net zoals de vele kilometers die worden gereden. Voor 2015 …. Rij veilig en op naar een gezellig komend seizoen.

2014 is een jaar geweest met vele foto’s alsook video’s. Wat zou een gepast moment zijn om dit verslag af te sluiten met een Video jaarverslag. Het spreekt boekdelen. Meer dan woorden alleen.

Bedankt voor een mooi 2014.

http://www.youtube.com/watch?v=4xEaBsdbTWM&feature=youtu.be
Laatst gewijzigd door motormuis op 19 jan 2015, 00:11, 2 keer totaal gewijzigd.
0 x

Gebruikersavatar
HaagseTweet
Berichten: 1684

Re: STN Jaarverslag 2014

Bericht#2 » 18 jan 2015, 22:00

prachtig overzicht van het jaar Kees! top gedaan!! 8-) 8-)
0 x
Nu: Honda CBR1000F 1992
Voorheen:Peugeot Tweet 2015 R.I.P, Kymco Filly 50, Peugeot SV50, Honda SFX50 2-takt + Kawasaki ZZR-600

Eric L

Re: STN Jaarverslag 2014

Bericht#3 » 18 jan 2015, 22:09

Een mooi jaarverslag waarvoor hulde.
Alleen de laatste video is privé.
Wil je even op publiceren klikken. :D
0 x

Gebruikersavatar
motormuis
Voormalig STN Lid
Berichten: 6407

Re: STN Jaarverslag 2014

Bericht#4 » 18 jan 2015, 22:18

Geregeld

Mtvrgrt kees
Laatst gewijzigd door motormuis op 18 jan 2015, 23:58, 1 keer totaal gewijzigd.
0 x

Gebruikersavatar
Kymcopeoples
STN Tourbuffel
Berichten: 2865

Re: STN Jaarverslag 2014

Bericht#5 » 18 jan 2015, 22:38

Kees,

Je hebt weer je uiterste best gedaan om er een enorm mooi verslag te maken.

Heb het met plezier zitten lezen en de filmpjes zitten kijken.

Groet Eric .
0 x
Groet uit Soesterberg, Eric

Gebruikersavatar
Okocis
Voormalig STN Lid
Berichten: 925

Re: STN Jaarverslag 2014

Bericht#6 » 18 jan 2015, 22:46

Kees, bedankt voor weer een mooi jaarverslag, ik heb er van genoten van begin tot het einde.Hopelijk zien we volgend jaar weer een jaarverslag van jouw hand, natuurlijk kun je niet zonder aangeleverde foto's,verhalen en filmpjes,maar dat zal wel goed komen.

Groeten van Siem.
0 x
Ik nu een andere kijk op het leven heb.

Afbeelding Afbeelding

Flevolander58

Re: STN Jaarverslag 2014

Bericht#7 » 18 jan 2015, 22:57

Dank je wel voor het mooi verslag Kees en Siem bedankt voor je video verslag mooi om alles weer terug te lezen en te kijken superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
0 x

Gebruikersavatar
Bram
Voormalig STN Lid
Berichten: 304

Re: STN Jaarverslag 2014

Bericht#8 » 18 jan 2015, 23:01

Dikke complimenten Kees, met genot je verslag gelezen, TOPPIE
0 x

Gebruikersavatar
wimpie61
Berichten: 269

Re: STN Jaarverslag 2014

Bericht#9 » 18 jan 2015, 23:11

Mooi verslag , goed gedetailleerd. Gr wimpie61
0 x

Gebruikersavatar
Trucker49
STN Tourbuffel
Berichten: 4095

Re: STN Jaarverslag 2014

Bericht#10 » 18 jan 2015, 23:14

motormuis schreef::oops: :oops: :oops:

Geregeld

Vergeef mij

Mtvrgrt kees


Met alle liefde van ons allemaal :mrgreen:.

Een verbazingwekkend en boeiend jaarverslag......petje af Kees :D .
0 x
Groeten van Cor

Kymco Bet & Win 2-takt vloeistof gekoeld sinds 2006

Afbeelding Afbeelding

Social Media

     

Terug naar “Verslagen van 2014”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

Aanmelden  •  Registreer