Pagina 1 van 1

tellerglas sym symphonie st wazig

Geplaatst: 17 jan 2019, 15:14
door Vinc
Ik heb een tweedehands Sym symphonie ST gekocht. Sym zag er netjes uit. Mooi gepoetst door de dealer. Maar waarschijnlijk heeft hij ook de binnenkant van het tellerglas gepoetst. Ik zie nu echter aan de binnenkant van die "olie"strepen en -randjes. Mijn vraag: hoe kun je dat tellerglas losmaken? Ik heb al geprobeerd de drie schroefjes los te krijgen met verschillende soorten schroevendraaiers en verschillende bits. Geeneen die ik heb past. Ben bang om te forceren. Wie heeft raad?

Re: tellerglas sym symphonie st wazig

Geplaatst: 17 jan 2019, 15:44
door Dennis97
Ik heb het idee dat dit zo in de fabriek gepoetst is. Allebij mijn ST's hebben dit ook namelijk. Maar niet heel erg. Alleen bij een bepaalde lichtval zie je de poetsstrepen.

Om de boel los te halen moet je het gehele tellerhuis van de scooter afhalen. Aan de achterkant zitten een aantal schroeven. Als je die los haalt kun je het tellerhuis uit elkaar halen en dan de binnenkant schoon maken.

Weet alleen niet wat dit doet met de waterdichtheid.

Groeten Dennis

Edit: Sorry lees nu pas dat je de schroefjes al geprobeerd los hebt te halen. Tsja.. met passend gereedschap lukt het het beste. Dan heb je ook minder het gevaar dat je ze kapot draait. Wellicht een bezoek aan de Gamma of Praxis?

Re: tellerglas sym symphonie st wazig

Geplaatst: 17 jan 2019, 16:56
door bertocello
Het komt nogal eens voor. S'morgens bij koudstart is het glas dan helder, eenmaal de motor op temperatuur word het glas binnenkant dof, speciaal bij koud en vochtig weer. De volgende dag s'morgens is het displayglas dan weer helder.

Re: tellerglas sym symphonie st wazig

Geplaatst: 17 jan 2019, 19:52
door Oldy
Schroefjes losdraaien wil wel eens lukken met een slagschroevedraaier en de onderkant van de schroefjes enkele keren inspuiten met siliconespray

Re: tellerglas sym symphonie st wazig

Geplaatst: 18 jan 2019, 18:58
door Vinc
ja, klopt wat Bertocello zegt. Condens achter het glas. Wel vervelend, maar ik ga inderdaad de boel niet slopen.
Dank voor reacties

Re: tellerglas sym symphonie st wazig

Geplaatst: 18 jan 2019, 19:44
door bertocello
Het is de moeite niet om hiervoor nu actie te ondernemen en s'zomers heb je er sowieso geen last van.

Re: tellerglas sym symphonie st wazig

Geplaatst: 27 feb 2019, 17:43
door Oldy
Bij mijn motor scooter is van de winter ook condens in de km-teller gekomen. Verwarmen van de km-teller had als effect dat het wel verdampte maar naar een uurtje kwam het weer terug. Als het heel koud ('s-nachts) is verdween de condens ook. Heb nu aan de achterzijde een gaatje geboord en daar een aquarium slangetje in gestopt en afgekit.
Afbeelding
Daarna met een elektrische luchtpompje er net zolang lucht ingeblazen totdat alle waterdamp is opgelost. Daarna het luchtpompje andersom aangesloten en toen ca 5 min. lucht er uit gezogen zodat ik zeker weet dat alle waterdamp uit de km-teller is. Nu al een paar dagen gekeken en de km-teller blijft condens vrij. Ook als hij in de zon staat :yahoo:
Afbeelding

Re: tellerglas sym symphonie st wazig

Geplaatst: 27 feb 2019, 18:06
door ravw
het zou mij nog geen eens opvallen als er bij mij water of zo iets er in zit ..... kijk nooit op dat ding

weet nu wel bij welke toeren en welke versnelling hoe hard ik rijd dus waarom zou je zo'n ding nog nodig hebben ...
3 is 40 op de teller en 4 is 58 op de teller dus als je vol gas rijd dus als ik daar iets onder blijft zitten dan zit je altijd goed